Maistas vestuvėms. Geriausi patarimai JumsVestuvės. Kiek daug visko telpa į šį vieną žodį. Tai, visų pirma, yra neapsakomas džiaugsmas, laimė ir viltis, kad būsimoji šeima bus pati laimingiausia visame pasaulyje. Gražios ateities vizijos, tvirtai sujungtos dvi rankos, gražios vestuvių šventės akimirkos, patys artimiausi žmonės šalia – atrodytų kas gali būti nuostabiau? Tačiau, ar kada nors pagalvojote, kiek pastangų tiems, jauniesiems reikia, kad vestuvės būtų kuo idealiausios ir įsimintiniausios. Juk net maistas vestuvėms padaro labai didelį įspūdį, arba atvirkščiai – sugadina vestuves.

Yra daugybė detalių, kurios paverčia vestuvių jauniesiems ir jų svečiams šią šventę įsimintiną: tai ir maistas vestuvėms, ir puikus muzikos skonis. Taip pat laiminga ir švytinti jaunųjų pora ir daugelis kitų dalykų. Tačiau verta žinoti, kad maistas vestuvėms vis dėlto turėtų būti Jūsų visų vestuvinių prioritetų sąrašo viršuje. Žymiausi vestuvių ir kitų puotų kulinarai norėtų pasidalinti su Jumis kai kuriais puikiais patarimais, kad Jūsų šventinis vestuvių stalas paliktų tik neišdildomą skonio, bei vaizdo atsiminimą visiems. Svarbiausia yra tinkamai viską suplanuoti. Tai būtų pirmasis Jūsų žingsnelis šiame kelyje.

  1. Pirmas dalykas, kurį Jums reikia padaryti, tai tvirtai apsispręsti dėl savo svečių sąrašo. Žinoma, maistas vestuvėms pirmiausia turi atitikti Jūsų ir Jūsų sužadėtinio skonius, tačiau nepamirškite, kad vestuvėse bus ir kitų asmenų. Tikėtina, kad būtent vestuvės bus, ko gero, pati didžiausia puota, kurią Jūs rengsite per visą savo gyvenimą. Jokios vaikų krikštynos, ar jubiliejai, gimtadieniai dažniausiai nepranoksta Jūsų vestuvių. Jei norite įtikti skirtingiems skoniams – mąstykite universaliai ir rinkitės ne kokias nors jūros gėrybes, kurioms gali būti alergiški pusė Jūsų svečių, tačiau kokią nors vištienos, ar jautienos filė išpjovą – kepsniukus.
  2. Įsivaizduokite jau iš anksto savo vestuves. Maždaug apgalvokite, kiek svečių įsivaizduojate prie stalo ir kiek laiko turėtų trukti šventiniai pietūs? Geriausias ir populiariausias pasirinkimas yra koks nors lengvas patiekalas (Lietuvoje įprasta patiekti tiesiog šaltuosius patiekalus) ir po to karštas patiekalas. Tame tarpe prie stalo niekada neturėtų pritrūkti kokių nors lengvų užkandėlių. Tam puikiai tinka įvairios salotos, salotų krepšeliai, vieno kąsnio užkandėlės, sumuštinukai, įvairūs vaisiai ir, žinoma, saldumynai. Paprastai toks valgymas trunka iki 2 valandų. Vėliau galima ir tisiog pasivaikščioti, ragauti alkoholinių gežėrimų ir mėgautis lengvomis užkandėlėmis.
  3. Puiki mintis būtų surengti kokteilių gėrimo valandėlę. Tai ne tik užima šiek tiek įdomaus laiko, tačiau ir suburia vėl visus svečius, kaip sakoma, į vieną krūvą. Taip pat taip atsiranda puiki galimybė paragauti įvairių ir skanių alkoholinių kokteilių. Galbūt ir sunku patikėti, tačiau tokia bendra valandėlė gali svečiams tikrai palikti labai gerą įspūdį apie Jūsų vestuves.
  4. Visada realiai galvokite apie savo vestuvių finansinį biudžetą. Dabar yra tikrai pats tas metas nuspręsti, kas yra svarbu, o kas nelabai. Galūt Jums visai nereikia prabangių ir didelių vestuvių, o geriau jau susiplanuoti prabangesnę ir ddidesnę vakarienę, kad ir divese? O galbūt Jums svarbiau yra nuvykti į poilsinę kelionę, arba maistui skirti nedaug dėmesio, daugiau skirti jo – suknelei, fotografui ir kita. Kaip ten bebūtų pigaus maisto per vestuves nepaitieksm, tad šis dalykas, kaip jau ir buvo minėta prieš tai, vis tiek galų gale atsiras Jūsų prioritetų viršūnėje.
  5. Atkreipkite dėmesį į metų laiko sezoną, kada rengiate vestuves. Vasaros metu reikia daugiau gaviųjų gėrimų ir lengvesnių patiekalų. Galima gauti ir šviežių vaisių, bei daržovių.