kokoso aliejusKokoso aliejus yra gaunamas iš  kokoso  vaisių, tai yra pagrindinė maistinė medžiaga Indonezijoje, Tailande ir Indijoje.  Kadangi kokoso aliejus pasižymi įvairiomis gydomosiomis savybėmis, todėl jis yra naudojamas jau nuo labai senų laikų, taip pat naudojamas tradicinėje   Indijos medicinoje.  Dar Kleopatros laikais kokoso aliejus buvo naudojamas  norint išsaugoti jaunystę ir grožį buvo daromos specialios kokso vonios, kurių sudėtyje buvo pienas ir kokso aliejus. Viena iš pagrindinių  kokoso aliejaus savybių yra laurino rūgštis, kurios jame yra daugiau kaip 50%. Kita medžiaga, kurios sudėtyje yra tiek daug laurino aliejaus yra  motinos pienas.  Priešingai nei kiti aliejai kokoso aliejus neišskiria  neišskiria jokių kancerogenų, o tai reiškia, kad šio aliejus galima naudoti  praktiškai teik kiek jūs norite ir tai bus naudinga jūsų sveikatai.  Tyrimai rodo, kad kokoso aliejus 90%  yra sudarytas iš polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurios yra tiesiog nepakeičiamos žmogaus organizmui, todėl į mūsų organizmą turi patekt su maistu.  Taigi kokoso aliejus gali puikiai draugauti su mūsų oda ir apsaugos ją  nuo bet kokių aplinkos dirgiklių.  Jei jis yra naudojamas į vidų  kokoso aliejus galės aktyviai kovoti su  grybelinėmis, bakterinėmis ir virusinėmis infekcijomis, taip pat stiprina imunitetą ir neleidžia atsirasti  osteoporozei.

Tačiau tai tikrai ne  visos  naudingos savybės kuriomis gali pasigirti kokoso aliejus, kadangi jis gali būti naudojamas  ne tik kulinarijoje, kosmetologijoje ir medicinoje.  Yra daugybė originalių sprendimų kaip gal būti naudojami kokoso aliejus.  Taip pat kokoso aliejus jūsų odą gali apsaugoti nuo nepalankių klimato sąlygų, tokių kaip kaitinanti saulė, stiprus ir šaltas vėjas ir dideli šalčiai. Jei jūsų oda ir plaukai netenka drėgmės, tokiu atveju jiems nepakanka drėgmės, ir jiems nepakanka tinkamo maitinimo. Tuo tarpu pramoniniai kremai jums negali suteiki tokio poveikio ir neišspręs problemų. Jūs būsite maloniai nustebinti kaip ši gamtos dovana  jūsų išvaizdą padarys patrauklesne ir puikiai išspręs visas problemas, tai bus kur kas geriau už kitas kosmetines priemones.  Kokoso aliejus galės jūs apsaugoti nuo ultravioletinių spindulių, jis apsaugos jūsų odą ir plaukus nuo  saulės spindulių, taip pat juos drėkins ir maitins.  Naudojant kokoso aliejų jūsų įdegis bus lygus, gražus ir jūs džiugins ilgą laiką.  Esant saulės nudegimams kokoso aliejus galės atkurti jūsų  pažeistą odą.  Jei jūsų plaukai yra panuodyti cheminiais dažais ir kitomis medžiagomis, jie pradėjo lūžinėti ir  tapo negyvybingi, tokiu atveju kokoso aliejus jūsų plaukus   pavers gražiais efektyviu ir delikačiu būdu.  Kokos aliejus suteiks tinkamą poveikį jei jūs jį naudosite reguliariai ir netingėsite tai daryti.  Po  dviejų-trijų mėnesių reguliaraus naudojimo jūs pamatysite, kad jūsų plaukai prabangiai blizga, plaukų galiukai bus atsigavę, plaukų slinkimas labai stipriai sumažės, o aplinkiniai jums  dalins komplimentus kaip puikiai atrodo jūsų plaukai.

Kokoso aliejus gali būti naudojamas odai, jis gali būti ištepamas grynas arba su kitomis medžiagomis ( be kvapo). Jis gali būti tepamas ant bet kurios kūno vietos. Kokoso aliejų ypatingai rekomenduojama naudoti jei jūsų oda yra sausa, tačiau jo nėra rekomenduojama naudoti su eteriniu aliejumi.  Tai pat kokoso aliejus gali būti naudojamas plaukams kaip plaukų kaukė prieš atliekant plaukų plovimą.  Tokiu būdu jūsų plaukai  bus atstatyti, apsaugoti ir pamaitinti  sausi plaukų galiukai. Taip pat aliejus gali  būti naudojamas rankoms ir kojoms, jis gali būti naudojamas vietoje rankų arba kojų kremo.  Jūsų kojos ir rankos bus minkštos, švelnios, taip pat nebus jokių nuospaudų.  Kokoso aliejus tai yra puiki kosmetinė priemonė, kuri padės puoselėto grožį.